“Quarterback Peyton Manning kondigt eind komende week afscheid aan”
Foto: AFP

Volgens de Amerikaanse krant Denver Post kondigt quarterback Peyton Manning van de Denver Broncos aan het einde van de komende week zijn afscheid van het American Football aan.

Manning won begin deze maand met de Denver Broncos de vijftigste editie van de Super Bowl, de finale van de belangrijkste competitie in het American Football. De Broncos versloegen de Carolina Panthers met 24-10 en wonnen zo voor de derde keer in de clubgeschiedenis de Super Bowl.

Peyton Manning werd met zijn 39 jaar en 320 dagen de oudste quarterback uit de geschiedenis van het American Football die met de Super Bowl aan de haal kon gaan. Hij werd meteen ook de eerste quarterback die met twee verschillende teams de hoofdvogel afschoot, in 2007 won hij immers de Super Bowl ook al met de Indiana Colts. Na de finale kondigde hij aan dat hij rustig de tijd zou nemen om na te denken over het verdere verloop van zijn loopbaan. “Ik wil nu geen emotionele beslissingen nemen en vooral deze overwinning vieren en veel bier drinken. Daarna neem ik uitgebreid de tijd om alles op een rijtje te zetten”, klonk het toen in een overwinningsroes.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in