’Vluchtelingenhulpvakanties’ zijn flop
Foto: Belgaimage

De zogenaamde vluchtelingenhulpvakanties op het Griekse eiland Lesbos, die Sunweb en Transavia in Nederland aanbieden, zijn een flop. ‘Er is nauwelijks belangstelling voor’, geeft Sunweb-baas Gert De Caluwe zondag toe in de krant De Telegraaf. Op Lesbos bivakkeren duizenden asielzoekers.

‘Wil jij een helpende hand bieden aan de vluchtelingen op Lesbos? Ga met ons mee!’ Met die enthousiaste zin lanceerde het Nederlandse reisbureau Sunweb dit weekend op Twitter een lucratief aanbod.

Voor minimaal 419 euro kunt u vanaf vandaag tot en met 28 maart elke maandag vanop Schiphol naar het Griekse eiland Lesbos vliegen om er in drie- of viersterrenhotels te slapen en tegelijk de vluchtelingen te helpen die er op de stranden aanspoelen.

‘Luchtbrug stopzetten’

Sunweb heeft het reispakket uitgewerkt met de Nederlandse lagekostenmaatschappij Transavia. De twee bedrijven zeggen geen winst op de actie te maken. Ter plekke werken de toeristen/vrijwilligers met de Nederlandse ngo ‘Mouvement On The Ground’ van Johnny de Mol.

Volgens De Caluwe vinden er nog twee hulpvluchten van Schiphol naar Lesbos plaats. ‘Medio maart moeten we deze luchtbrug echter vroegtijdig stoppen, omdat er grotendeels leeg wordt gevlogen.’