Michel Van den Brande geeft 'vandaag of morgen uitleg over verdwijning'
Michel Van den Brande. Foto: Marc Herremans - Mediahuis

De vermiste ondernemer Michel Van den Brande, bekend van de tv-reeks ‘The Sky is the Limit’, is terecht. De baas van het stellingenbedrijf Kontrimo heeft zich in goede gezondheid aangeboden bij de politie van Blankenberge. De 54-jarige Van den Brande was sinds woensdag vermist. Hij zat vier dagen lang in Nederland om zich te bezinnen, schrijft Het Nieuwsblad

Van den Brande verliet toen in de voormiddag zijn woning in Blankenberge. Hij werd rond 11 uur nog in Knokke gezien, daarna was hij verdwenen.

Zaterdag bood de vijftiger zich aan bij de politie van Blankenberge. 'Hij is gezond en wel', meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Het parket onthoudt zich evenwel van verdere commentaar.

Vandaag of morgen geeft Van den Brande zelf uitleg over zijn verdwijning op een persconferentie, zo meldt VTM. Dat gebeurt samen met Peter Boeckx. De verdwijning heeft zeker niets te maken met een tv-programma, en is 'volledig in zijn privésfeer gebeurd'.

Gezien in Nederland

Het onderzoek naar de spoorloze zakenman kwam gistermiddag in een stroomversnelling, nadat een Belgisch echtpaar vanuit Nederland contact opnam met de Blankenbergse politie. Dat weet Het Nieuwsblad. De afgelopen dagen waren daar al tientallen tips binnengestroomd als reactie op een opsporingsbericht.

Het telefoontje van het Belgische echtpaar dat in Nederland met vakantie was, betekende de langverwachte doorbraak. Niet alleen herkenden ze Van den Brande, ze hadden bovendien zijn BMW 320 gezien, en ze vermoedden dat hij op weg was naar België.

De politie waarschuwde daarop de familie van de ondernemer. Ze vroegen hen om Michel naar zijn penthouse in Blankenberge te trekken, om hem daar op te vangen.

In de realityshow 'The sky is the limit' (Vier) was dinsdag een bijzonder emotionele Van de Brande te zien. De aflevering, die maanden geleden werd opgenomen, is opgebouwd rond hem en zijn vriendin Sofie. Het koppel had zich op dat moment net verzoend na een breuk van vier weken.

Van den Brande schrijft haar een romantische brief, hij belooft haar een reis naar Saint-Tropez en vertelt haar tijdens een boottocht op zee hoe erg hij haar wel gemist heeft.

Dat die relatie onlangs toch opnieuw op de klippen liep, zou volgens sommige bronnen de oorzaak geweest kunnen zijn van zijn verdwijnen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in