RECEPT. Tomatentaart
Foto: pomodori
Een recept uit het kookboek 'Pomodori', waarin Angelo Dorny zijn onmiskenbare passie voor tomaten deelt. Met naast recepten ook tips om de eigen oogst te doen slagen.

Ingrediënten (1 taart/4 personen):

1 rol kant-en-klaar bladerdeeg
mosterd
5 middelgrote tomaten (romatype)
150 g geraspte gruyèrekaas
Provençaalse kruiden
olijfolie
peper
zeezout

Bereiding:

1. Neem een taartvorm en vet hem in met weinig olijfolie. Rol er het bladerdeeg over uit en druk lichtjes aan tegen de randen. Prik er met een vork een paar gaatjes in en verdeel meteen een laagje mosterd over de bodem.

2. Was de tomaten en snijd er plakjes van, ongeveer 1 tot 1,5 centimeter dik. Schik de tomaten dakpansgewijs in de vorm. Breng op smaak met peper, een beetje zeezout en Provençaalse kruiden. Besprenkel met wat olijfolie en werk af met geraspte kaas. Bak dertig minuten in een voorverwarmd oven op 180°C.

Tip: gebruik voor hartige taarten tomaten van het romatype, die bevatten weinig vocht waardoor het deeg droog en krokant blijft.

 

 

'Pomodori. Mijn liefde voor tomaten en lekker eten.' wordt uitgegeven bij Davidsfonds (WPG Uitgevers België) - 109 pagina's voor 24,99 euro.