Alexander McQueen waagt zich opnieuw aan parfum

Alexander McQueen vult zijn collectie opnieuw aan met een eigen parfum, zo meldt Women’s Wear Daily. Het eerbetoon aan de oprichter van het Britse modehuis heeft drie jaar op zich laten wachten.

Het nieuwe parfum ‘The night is my world’ is een ongewone mix geworden van ylang ylang, tuberoos en arabische jasmijn met toetsen van zwarte en roze peper, en kruidnagel.

Creatief directeur Sarah Burton wilde ‘iets speciaal en exclusief ‘ en dit parfum is er ook niet gekomen om de winstcijfers aan te dikken, een trucje dat andere modehuizen zoals Marc Jacobs en Chloé graag en veel toepassen.

Enkel de allerbeste aroma’s en natuurlijke oliën werden geselecteerd, wat het stevige prijskaartje van 350 euro verklaart. Maar ook de zware, zwarte flacon met gouden veren rond de hals is een bijzonder kunstwerkje geworden.

Het high-end parfum wordt vanaf 1 maart verdeeld via de eigen flagshipstores in Londen, Parijs en Monaco en de website. Maar de geur zal ook te verkrijgen zijn in het beroemde luxewarenhuis, Harrods in London, waar het flesje een ereplaats krijgt in de etalage.

McQueen had eerder al twee parfums: Kingdom en My Queen, maar die zijn al enkele jaren niet meer te verkrijgen.

.