Cactus Festival strikt Calexico
Calexico Foto: EPA

Het Brugse Cactus Festival schrijft de Amerikaanse band Calexico bij op de affiche van de 35ste editie. De organisatie gaf vrijdag nog vier namen prijs: The Cinematic Orchestra, Laura Mvula, Chronix en het Belgische Flying Horseman. Het festival vindt dit jaar plaats van 8 tot 10 juli in het Brugse Minnewaterpark.

Het programma van Cactus Festival raakt aardig gevuld met de vijf nieuwe namen. De opvallendste naam is het Amerikaanse Calexico. Met Calexico heeft Cactus een band beet die de lijnen aftast van country en western, gemixt met een feestelijke mariachitoets. Zij spelen op vrijdag 8 juli in het Minnewaterpark.

Het Britse Laura Mvula speelt daags erna. Dan staat ook Flying Horseman op het programma. Opvallend, Flying Horseman is amper de tweede Belgische naam op de affiche van het festival. Op de slotdag staan nog het Britse The Cinematic Orchestra en het Jamaicaanse Chronixx geprogrammeerd.

Eerder kondigde Cactus al zijn headliners aan. Dat zijn Damien Rice, Wilco, en het Franse Air, dat het festival afsluit op 10 juli.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig