Mars wil klanten vergoeden met eigen producten
Tijdens het productieproces kwam in Nederland een stuk plastic in een reep terecht. Foto: AFP

Mars wil klanten die worden getroffen door de terugroepactie van de chocoladefabrikant, niet vergoeden met cash geld, maar met eigen producten.

‘De consumenten kunnen uitzoeken welke producten ze van ons willen, en ze krijgen er natuurlijk nog iets bovenop’, aldus een woordvoerder van de onderneming. Het concern zal de teruggeroepen producten, repen van onder meer Snickers, Mars en Milky Way, vernietigen.

Het gaat om een zeer grote terugroepactie in 56 landen in Europa, het Midden-Oosten, de Maghreblanden en een aantal Afrikaanse landen. In België zou het om honderdduizenden repen gaan die teruggeroepen worden.

Plastic

De bal ging aan het rollen toen iemand een Duitsland een stukje plastic in een reep aantrof. Die reep werd in de Marsfabriek in het Nederlandse Veghel geproduceerd. Volgens de Nederlandse Omroep NOS was het stukje plastic afkomstig van een afsluitdop van een pijpleiding. Het probleem zou een ‘geïsoleerd incident’ zijn, maar het is tot dusver onduidelijk in hoeveel repen plastic zit. Uit voorzorg wordt het snoep uit bepaalde loten teruggeroepen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in