Delta Lloyd krimpt emissie naar 650 miljoen
Delta Lloyd. Foto: Photo News

De Nederlandse verzekeraar Delta Lloyd, een lid van de Bel20-beursindex, gaat niet langer 1 miljard euro ophalen met een claimemissie, maar slechts 650 miljoen.

Dat maakte Delta Lloyd, dat ook in België actief is, bekend samen met de publicatie van de resultaten over 2015.

Delta Lloyd had de claimemissie vorig najaar aangekondigd om de lage kapitaalbuffer op te krikken naar een comfortabelere positie van 140 tot 180 procent van de regelgevende vereisten. Die vereisten zijn verstrengd sinds de invoering op 1 januari 2016 van de nieuwe kapitaalregels voor de sector, bekend als Solvency II.

Tegen de operatie was heel wat verzet gerezen van aandeelhouders die vreesden voor een te grote verwatering van hun positie. De kans bestond zelfs dat de emissie in maart zou worden afgeschoten op een algemene vergadering. De laatste dagen werd volop gespeculeerd over een inkrimping van de emissie tot een aanvaardbaarder niveau.

De groep blijkt nu te mikken op 650 miljoen euro, recht in het midden van de vork die sommige analisten naar voren hadden geschoven. Delta Lloyd wijst daarvoor op de ‘goede vooruitgang’ die sinds de aankondiging van de emissie werd geboekt. Daardoor is er minder nieuw kapitaal nodig dan gedacht om de buffers van het bedrijf op het gewenste peil te krijgen.