Johan Verminnen stopt als voorzitter van Sabam
Foto: Koen Bauters

Johan Verminnen heeft de auteursrechtenvereniging Sabam geïnformeerd dat hij uit de raad van bestuur wil stappen om zich volledig toe te leggen op zijn artistieke activiteiten. De 64-jarige Verminnen maakt zo een einde aan een lange carrière bij de auteursvereniging. Hij zetelde sinds 1998 in de raad van bestuur.

SABAM neemt met spijt akte van zijn beslissing, zo meldt de Belgische vereniging van Auteurs, Componisten en Uitgevers maandag in een persbericht.

De 64-jarige zanger en auteur-componist zetelt sinds 13 januari 1998 in de raad van bestuur. Op 1 januari 2007 werd hij de Nederlandstalige gedelegeerd bestuurder van Sabam in opvolging van Roger Van Ransbeek. Op 3 januari 2014 volgde hij Stijn Coninx op als voorzitter van de raad van bestuur van de auteursvereniging.

‘Belangrijk werk voor auteurs’

‘Johan Verminnen is een man die door iedereen gerespecteerd wordt. Hij slaagde er altijd in, verschillende standpunten te verzoenen. Tijdens zijn voorzitterschap van Zamu was hij de initiatiefnemer van een langverwacht nieuw kunstenaarsstatuut’, luidt het. Sabam bedankt Johan Verminnen voor het ‘belangrijke werk dat hij voor auteurs, componisten en uitgevers heeft geleverd’.

De muzikale loopbaan van Johan Verminnen startte in 1969 toen hij de wedstrijd ‘Ontdek de Ster’ op de toenmalige BRT won. In 1975 behaalde hij ook een overwinning op het ‘Festival de la chanson française’ in Spa. ‘Laat me nu toch niet alleen’, ‘Ik voel me goed’, ‘Rue des Bouchers’, ‘Traag is mooi’ en ‘Mooie dagen’ zijn een paar van zijn successen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig