Play-off 1 halen wordt stilaan moeilijk voor Zulte Waregem. Essevee ging voor eigen publiek met 2-3 onderuit tegen KV Mechelen. De West-Vlamingen gingen wel met een 1-0 voorsprong de rust in, maar Malinwa was na rust “outstanding”. Bekijk de samenvatting vanaf 23u op Sportwereld.be!

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Mechelen-doelman Jean-François Gillet moest voor rust geen bal pakken, maar moest zich toch één keer omdraaien. Het doelpunt van Mbaye Leye, zijn twaalfde van het seizoen, kwam volledig uit de lucht gevallen in een voor de rest kansarme eerste helft.

De bezoekers gaven nochtans de beste indruk, maar echt grote kansen, op een paar verdienstelijke pogingen na, leverde dat niet op.

Zeven minuten, zolang had KV Mechelen nodig in de tweede helft om de onverdiende achterstand om te buigen. Meteen na de koffie lukte Nicolas Verdier de gelijkmaker voor Malinwa, en enkele minuten later stonden de bezoekers op voorsprong via Mats Rits.

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Zulte Waregem

KV Mechelen

Slotoffensief

Een aangeslagen Zulte Waregem bleef slordig spelen en wanneer Sofiane Hanni een kwartier voor tijd de 1-3 scoorde, leek de wedstrijd beslist.

KV Mechelen kwam nog dicht bij de 1-4, maar het was de thuisploeg die de aansluitingstreffer kon scoren via Mame Thiam. Opeens zat de schrik er volledig in bij Malinwa. Zulte Waregem zette alles op alles en kreeg nog een uitstekende kans via Thiam, maar de score bleef ongewijzigd.

In de stand klimt KV Mechelen met 33 punten naar de negende plaats, waardoor het ongeveer zeker is van het behoud. Essevee liet dan weer een uitstekende mogelijkheid liggen om terug de top zes binnen te duiken. Met nul op negen is de fusieploeg met 37 punten weggezakt naar de achtste plaats in de stand.

Opvallend: Het probleem bij het team van Francky Dury is defensief. Essevee scoorde in zijn laatste drie wedstrijden vier keer, maar kreeg liefst negen goals tegen. Resultaat: drie nederlagen op rij.

Herbeleef de wedstrijd hier.

Belangrijkste fases:

18’ Matthys gooit snel in naar Hanni, die de bal goed achteruitlegt voor Rits. Het schot van Rits is echter niet goed geplaatst. Bossut pakt.

43’ GOAL. Essikal wordt niet aangevallen en krijgt alle tijd voor een voorzet. Aan de tweede paal kopt Leye, volledig vrijstaand, onhoudbaar binnenkoppen.

47’ GOAL. Hanni lepelt de bal over de verdediging en Verdier trapt de bal hard onder Bossut in doel.

53’ GOAL. KV Mechelen zet op zeven minuten de scheve situatie recht. Verdier knalt van ver op doel. Bossut moet het schot lossen en Rits is goed gevolgd om de bal binnen te trappen.

56’ Thiam duikt de grote rechthoek in en vanuit een scherpe hoek knalt hij recht op Gillet. De tweede helft levert meteen heel wat meer kansen op.

57’ Kaya wordt goed aangespeeld in de zestien. Hij kapt zich vrij en knalt en doet de netten trillen. De tribunes juichen, maar het schot strandde in het zijnet.

76’ GOAL. Hanni zet een knappe actie op en kan vanop de achterlijn de bal voorzetten. Na wat geharrewar wordt het schot van Matthys afgeblokt. Hanni is attent en kan van dichtbij de 1-3 scoren.

80’ KV Mechelen zit nu vol vertrouwen en bij Zulte Waregem is het licht volledig uit. De Petter kan aanleggen, maar Verboom kan nog net erger voorkomen. Via zijn hoofd gaat de bal tegen de lat.

83’ GOAL. Kaya verstuurt een prachtige voorzet. De afwerking van Thiam moet er echter niet voor onderdoen. 2-3, Zulte Waregem leeft nog!

84’ Leye kopt door richting Thiam. Kort na de 2-3 heeft hij de gelijkmaker aan de voet, maar Gillet is goed uitgekomen.