Toekomst Ronde van Oman lijkt verzekerd
Foto: AFP

Er komt wellicht een achtste editie van de Ronde van Oman. Het contract met de regering is na de editie van dit jaar afgelopen, maar volgens mede-organisator Dirk De Pauw is de kans groot dat er volgend jaar opnieuw gekoerst wordt in Oman.

Wielrennen op Sportwereld.be

Op de persconferentie daags voor de start van de Ronde van Oman wilde Salim bin Mubarak Al Hassani, voorzitter van het Sportcomité van Oman alleen kwijt dat er na de race een beslissing zou vallen over de toekomst van de Ronde van Oman en dat die afhankelijk zou zijn van het succes van de uitgave van dit jaar. Een beslissing wordt in principe genomen door de regering die geld moet voorzien. De Ronde van Oman wordt georganiseerd door Dirk De Pauw en Eddy Merckx, verenigd in een associatie die ook de Ronde van Qatar organiseert en die de steun krijgt van Tourorganisator ASO.

Oliecrisis

De voorbije dagen werd er veelvuldig overleg gepleegd tussen alle partijen. “Er is ook zondag gesproken”, aldus Dirk De Pauw. “De gesprekken lopen goed. Er zijn meerdere gesprekspartners. Ik zou graag alle partijen bijeenbrengen en de koers blijven organiseren, maar wel op mijn voorwaarden. De interesse is er zeker bij de overheid. Het belang van de koers wordt erkend. Oman heeft het niet gemakkelijk door de oliecrisis, het toerisme wordt steeds belangrijker en het land moet gepromoot worden. Dat kan het gemakkelijkst en vrij goedkoop zelfs via een koers. Dat zien zij ook in. Zelf zijn ze dus vragende partij om voort te doen en ik wil dat ook wel doen, maar dan moeten wel enkele voorwaarden vervuld worden in het belang van de koers.”