Arthur Vichot slaat dubbelslag in Haute-Var
Arthur Vichot (vooraan) pakt de dag- en eindzege. Foto: BELGAIMAGE

Arthur Vichot (FJD) heeft de slotetappe gewonnen in de Ronde van de Haut-Var (Fra/2.1). De 27-jarige Fransman pakt ook de leiderstrui af van Tom-Jelte Slagter, die in een tweede peloton verzeilde en de eindzege door de vingers zag glippen in Draguignan. Jésus Herrada (Movistar) werd tweede in de etappe, Alexis Vuillermoz maakte het podium compleet.

Wielrennen op Sportwereld.be

Na een nerveus wedstrijdbegin met tal van aanvalspogingen slaagde uiteindelijk een trio erin te ontsnappen uit het peloton: Romain Hardy, Ben Gastauer en Antoine Duchesne. Hun voorsprong liep maximaal op tot 5:30 in de zware etappe die hen over verschillende beklimmingen bracht.

Op de laatste klim van de dag werd het trio gegrepen. Het sein voor de Spanjaard Herrada om zijn kans te gaan, maar zijn poging strandde snel. Wel spatte daardoor het peloton in stukken en verzeilde ook leider Tom-Jelte Slagter in een tweede groepje. Vooraan glipten Amaël Moinard en Chris Anker Sorenson weg uit het peloton, maar het duo zag ook hun verhaal eindigen op zes kilometer van de finish. Met Gorka Izagirre probeerde een andere Spanjaard het peloton te verschalken, maar ook hij zou gegrepen worden in de slotkilometer en een sprint met een kleine groep zou beslissen over de zege. Daarin toonde Vichot zich de snelste en kroonde hij zich ook tot eindwinnaar, voor Jesus Herrada en Diego Ulissi. Hij volgt op de erelijst Ben Gastauer op.