Contador en Thomas juichen in Ronde van de Algarve

Alberto Contador (Tinkoff) heeft de slotrit in de Ronde van de Algarve (Por/2.1) op zijn palmares gebracht. De Spanjaard klom naar de zege op de Alto do Malhao en haalde het voor de Italiaan Fabio Aru (Astana) en de Fransman Thibaut Pinot (FDJ). De eindzege gaat naar de Brit Geraint Thomas (Sky), die zichzelf opvolgt op de erelijst.

Wielrennen op Sportwereld.be

De ontsnapping van de dag kwam op naam van negen renners. Onder hen geen Belgen. Wel van de partij waren Simon Pellaud, Anton Vorobyev, Yaroslav Popovych, Dylan Groenewegen, Jan Barta, Alexander Kolobnev, Filipe Cardoso, Lluis Mas Bonet en Carlos Jimenez. Ze reden een maximale voorsprong bij elkaar van 4:30.

In het peloton was het team Sky en Movistar die het tempo bepaalden en bij de eerste beklimming van de Alto do Malhao werden al enkele vluchters ingerekend en moest leider Tony Martin het eerste peloton laten rijden.

Het verhaal van de vluchters was definitief uit op zo’n 25 km van de finish. Het was wachten op de slotklim tot het spektakel uitbrak. Finaal was het Alberto Contador die voor vuurwerk zorgde en de andere klimmers het nakijken gaf, goed voor zijn eerste zege van het seizoen. Geraint Thomas werd vijfde op 28 seconden en dat volstond om de leiderstrui over te nemen van Tony Martin. Ion Izagirre werd tweede op 19 seconden, Alberto Contador vervolledigde het podium op 26 seconden in de eindstand.

Dries Devenyns werd eerste Belg in de slotetappe op een achtste plaats op een halve minuut van winnaar Contador.