Frédéric Caudron (UMB-4) en Eddy Merckx (UMB-5) zijn er zondag in het Duitse Viersen niet in geslaagd België een vijfde titel te schenken in het wereldkampioenschap driebanden voor landenteams. In de halve finales stuitten de wereldkampioenen van de voorbije vier jaar op een sublieme spelend Turks duo Semih Sayginer (UMB-26) en Lüfti Cenet (UMB-24).

Sayginer nam tegen Merckx een vliegende start. Na vier beurten was het al 22-5. Caudron had daarentegen al een voorsprong opgebouwd. Zijn tegenstrever Cenet pakte echter uit met een reeks van 15, waarmee hij op en over Coudron wipte. Het Turkse duo, dat met een gemiddelde van meer dan vier punten per beurt stond te spelen, bleef beide partijen domineren. Sayginer zette uiteindelijk Merckx opzij met 40-19 in 11 beurten, goed voor een gemiddelde van 3,626 per beurt. Caudron verloor in 16 beurten met 40-30, waarbij Cenet een gemiddelde van 2,500 liet optekenen.

In de finale bakten de Turken er dan weer weinig of niets van en verloren ze met 2-0 van de Nederlanders Dick Jaspers UMB-3) en Jean van Erp (UMB-68). Jaspers won met 40-26 van Sayginer, Van Erp met 40-12 van Cenet.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in