AA Gent heeft op een ongelukkige manier een einde gemaakt aan een pijnlijke week. Na de 2-3 nederlaag in de Champions League gingen de Gentenaars nu ook de boot in op bezoek bij Oostende. De Kustboys straften slecht verdedigen af en wonnen met 5-2. Gent werkte de wedstrijd af met tien man na rood voor Asare. Bekijk om 23u de videosamenvatting op Sportwereld.be!

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Bij KV Oostende voerde trainer Vanderhaeghe enkele wissels door in vergelijking met de verloren wedstrijd tegen Club Brugge. Joseph Akpala en David Rozehnal moesten tevreden zijn met een plaats op de bank, naast ex-Gent-spelers Nicklas Pedersen en Yassine El Ghanassy. Michiel Jonckheere en Bruno Godeau stonden wel op het veld. Hein Vanhaezebrouck had enkele verrassingen in petto. Mbark Boussoufa mocht zich opmaken voor zijn eerste basisplaats, ook Rob Schoofs en Kenny Saief stonden in de basis.

VIDEO. Bekijk de samenvatting

KV Oostende

AA Gent

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor de bezoekers in Oostende. Brecht Dejaegere, de laatste weken één van de meest constante spelers bij AA Gent, ontdeed zich makkelijk van Lukaku op de flank, sneed naar binnen en ging over het been van Godeau: penalty voor AA Gent. Kapitein Kums, die nochtans zijn laatste twee elfmeters had gemist, zette zich achter de bal en faalde niet: Gent al na zes minuten op voorsprong: 0-1.

Geen penalty voor KVO

Toch duurden de Gentse Feesten niet al te lang, want na een kwartier spelen stond Oostende zowaar aan de leiding met 2-1. Van een blitzstart gesproken! Tweemaal defensieve onzekerheid bij Gent, twee kopbaldoelpunten van de kustploeg. Jonckheere en Milic namen de goals voor hun rekening. Na een halfuur spelen werd het zelfs nog wat pijnlijker voor Gent, Musona knalde na een één-twee met Vandendriessche de 3-1 ruststand op het bord. Depoitre maakte de wedstrijd toch nog wat spannend door de 3-2 aansluitingstreffer te scoren na defensief geblunder van Milic en Biebauw.

Oostende ging de rust in met de knappe maar krappe voorsprong, maar voelde zich toch wat bekocht bij het horen van het rustsignaal. Het vond namelijk dat het een penalty had kunnen en moéten krijgen na een duidelijke duwfout van Nielsen in de rug van Musona. Scheidsrechter Wim Smet wuifde het protest echter weg, waardoor de 3-2 op het bord bleef.

El Ghanassy zet kers op de taart

De tweede helft was nog geen tien minuten bezig, of uitblinker Jonckheere verzekerde Oostende al van de drie punten. Hij kreeg een poging tot voorzet terug in de voeten door Nielsen, en knalde dan maar zelf het leer voorbij Sels, goed voor de 4-2. Vanhaezebrouck kon niet tevreden zijn en haalde nog voor het uur zowel Depoitre als Boussoufa naar de kant voor Coulibaly en Diedhiou. Die konden echter ook het tij niet keren.

Gent moest de kelk zelfs tot op de bodem ledigen na een rode kaart voor Asare. Die haalde als laatste man Jali onderuit na 72 minuten en mocht net iets vroeger een allerlaatste keer douchen in het Albertpark. Ex-Gentenaar Yassine El Ghanassy liet de aanwezige thuissupporters nog wat harder vieren, drie minuten na zijn invalbeurt zorgde hij voor de 5-2 eindstand. In de stand staat Oostende nog wat steviger op de vierde plaats en is zo goed als zeker van Play-off 1. Gent blijft tweede, op drie punten van Club Brugge.

Belangrijkste fases:

5’ - PENALTY - Brecht Dejaegere snoept de bal af van Lukaku. Hij glijdt de zestien binnen en gaat dan over het been van Godeau. Scheidsrechter Smet wijst naar de stip. Kums neemt zijn verantwoordelijkheid en trapt de bal koeltjes binnen voorbij een kansloze doelman Biebauw.

12’ - GOAL - Wat een opening aan het zeetje. Scherp aangesneden voorzet van Lukaku en Michiel Jonckheere knikt de gelijkmaker voorbij doelman Sels. Mitrovic liet de thuisspeler wel heel gemakkelijk koppen.

15’ - GOAL - Alweer slap verdedigen van AA Gent na een spelhervatting. Siani dropt een vrije trap in het strafschopgebied. Depoitre gaat onder het leer door en Milic kopt de 2-1 binnen. Het eerste doelpunt van het seizoen voor de verdediger.

35’ - GOAL - Een kopbal-één-tweetje tussen Musona en Vandendriessche. De Smiling Assasin jaagt de bal staalhard met zijn rechter in het dak van het doel binnen. Deze bal had Sels misschien wel moeten hebben.

38’ - Scheidsrechter Wim Smet is de gebeten hond in Oostende. Musona krijgt een duwtje van Nielsen aan de rand van de zestien. Heel Oostende schreeuwt om een strafschop. De ref laat gewoon doorspelen. Coach Yves Vanderhaeghe begrijpt er geen bal van.

40’ - GOAL - Depoitre heeft nog geen knikker geraakt. Hij maakt via het hoofd ruimte voor zichzelf en komt alleen voor doelman Biebauw. De thuisgoalie komt te gretig uit zijn kooi en wordt simpel gevloerd door Depoitre. De Rode Duivel brengt opnieuw leven in de brouwerij.

52’ - GOAL - Heeft Oostende al voor het uur de drie punten op zak? De verdediging van AA Gent toont zich alweer niet secuur op rechts. Jonckheere probeert voor te zetten, krijgt de bal terug via Nielsen en knalt het leer dan maar zelf binnen!

72’ - ROOD - Jali is op weg naar doelman Sels na slecht verdedigen van Nielsen. Asare is de laatste man en legt de Zuid-Afrikaan neer. De linksachter krijgt rechtstreeks rood van scheidsrechter Wim Smet. De kelk moet leeg tot op de bodem voor de troepen van HVH.

90’ +1’ - GOAL - De Ex-Buffalo Yassine El Ghanassy strooit nog wat zeezout in de Gentse wonde. Hij knalt de 5-2 voorbij doelman Sels. Wat een zure namiddag voor de Gentse goalie.