Cant pakt in Oostmalle twintigste seizoenszege: “Mooi rond getal”
Foto: BELGA

Sanne Cant (Enertherm-BKCP) heeft zondag de Sluitingsprijs in het Antwerpse Oostmalle gewonnen. De Belgisch en Europees kampioene haalde het voor Loes Sels en de Nederlandse Maud Kaptheijns. De Nederlandse Sanne van Paassen vierde haar afscheid aan het veldrijden met een zevende plaats. Voor Sanne Cant werd het haar 20e seizoenszege.

Veldrijden op Sportwereld.be

Het waren Loes Sels, Ellen Van Loy, Sanne Cant en de Nederlandse Sophie de boer die in de eerste ronde het voortouw namen. Lang bleef dit kwartet echter niet bijeen. Een tempoversnelling van Sanne Cant zorgde ervoor dat het ook voorin scheurde.

Enkel Loes Sels was een tijdlang bij machte om Cant te volgen. Tot zowat halfweg de cross Cant opnieuw versnelde en Loes Sels zich op een zandstrook verslikte. Sanne Cant kwam niet meer in de problemen en haalde het afgescheiden van Loes Sels en Maud Kaptheijns.

“Ik reed hier omzeggens voor eigen deur”, lachte de laureate. “Toen ik de laatste ronde inging, kreeg ik van het publiek echt een hartverwarmend applaus. Dat deed meer dan deugd. Ik rijd heel graag in Oostmalle. Dit is een parcours dat me bijzonder goed ligt, technisch vooral en heel afwisselend met de passage in het bos en het zand. Meer heb ik niet nodig om mij goed te voelen.”

Cant sluit het seizoen af met twintig zeges. “Een mooi rond getal. Ik ben daar natuurlijk heel blij mee. Vorig jaar won ik nog iets meer, maar ik reed dit seizoen een pak minder wedstrijden.”