Lichte hersenschudding voor De Gendt na aanrijding, spierscheurtje voor Wallays
Thomas De Gendt heeft een lichte hersenschuddig, barst in de ringvinger en verschillende kneuzingen. Foto: Instagram
Lotto-Soudal deelt in de eerste wedstrijden van het seizoen in het blessureleed. Gert Dockx en Thomas De Gendt werden aangereden op training in Spanje, Jelle Wallays, Sean De Bie en André Greipel smakten hard tegen het asfalt in de Ronde van de Algarve. Teamarts Servaas Bingé maakt de bilan op, waarbij Thomas De Gendt de grootste schade opgelopen lijkt te hebben.

Wielrennen op Sportwereld.be

De Ronde van Algarve zorgde voor drie slachtoffers bij de ploeg van de nationale loterij. Jelle Wallays viel al in de eerste dag. Hij kon verder, maar besloot in de vierde rit uiteindelijk niet meer te starten. Bij dokter Toon Claes luidde het verdict: spierscheurtje aan de heup. Woensdagavond beslist de ploegleiding of de West-Vlaming aan de start verschijnt van Omloop Het Nieuwsblad.

De Duitse sprinter André Greipel liep bij een zware val schaafwonden op aan zijn volledige rechterzijde en een gekneusde rib links. Hij startte niet meer in de laatste rit in de Algarve. Zijn verdere programma komt waarschijnlijk niet in de gedrang. Ook Sean De Bie liep ook schaafwonden op, maar hij start wel nog.

Hersenschudding De Gendt

Erger is de schade bij Thomas De Gendt en Gert Dockx. Zij werden aangereden op training in Spanje. De Gendt liep een barst op in zijn ringvinger, verschillende kneuzingen en ook een lichte hersenschudding. "Vooral met de hersenschudding moeten we omzichtig omspringen", zo klinkt het bij teamaerts Bingé. "We evalueren dag per dag, maar de symptomen moeten volledig weg zijn voor Thomas de training kan hervatten. Daarna beslissen we of hij deel kan nemen aan Parijs-Nice." Dockx liep een zware kneuzing op aan het rechterbeen. De komende dagen wordt er gekeken of hij aan de start kan verschijnen van het openingsweekend in Vlaanderen.

En in de ziekenboeg is ook Marcel Sieberg te vinden. Hij skipte de Ronde van de Algarve en staat ook niet aan de start van Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne. "Hij liep een chronische luchtwegeninfectie op en moest de fiets een week langs de kant laten", aldus dokter Bingé