Ken De Dycker breekt dijbeen op training
Foto: Ken De Dycker

Motorcrosser Ken De Dycker heeft op training in Frankrijk een breuk van het rechterdijbeen opgelopen. Hij ging inmiddels met succes onder het mes, zo meldt zijn team 24MX Lucas Oil Honda.

De 31-jarige De Dycker bereidde zich voor op een wedstrijd in Lacapelle-Marival toen vrijdag het noodlot toesloeg. “Jammer genoeg maken blessures deel uit van het racen”, zegt De Dycker. “Maar het is zo spijtig dat ik een tijdje niet zal kunnen rijden. Ik maakte een val, brak mijn dij en liep ook nog een groot gat in mijn elleboog op.”

De Hondarijder werd inmiddels met succes geopereerd. “Ze hebben een pin in mijn rechterdijbeen geplaatst, dus voel ik me weer helemaal nieuw”, zegt hij met een kwinkslag.

Volgende week start het WK motorcross in Qatar hoe dan ook zonder De Dycker. “We hebben deze winter hard gewerkt en ik voelde dat we op het goede spoor zaten. Ik ben er zeker van dat ik sterker zal terugkeren. Ik kan niet wachten om te tonen waar we zo hard voor hebben gewerkt.”

Wanneer De Dycker weer fit zal zijn, is voorlopig onduidelijk. De Dycker is na Clément Desalle de tweede Belgische topper die de seizoensstart mist. Desalle brak de ellepijp in zijn linkerarm en is er zeker niet bij in de GP van Qatar (27 februari) en de GP van Thailand (6 maart).