Sasja stoot door naar kwartfinales Challenge Cup maar verliest topschutter Jacobs
Foto: WAS

Sasja Hoboken heeft zich zaterdag geplaatst voor de kwartfinales in de Challenge Cup handbal voor mannenteams.

In de terugwedstrijd van de achtste finales speelden ze zaterdagavond in eigen huis 22-22 gelijk tegen het Griekse Poseidon Loutrakiou, nadat ze de heenwedstrijd vorig weekend met 23-24 gewonnen hadden in Griekenland. De doelpunten voor Sasja werden gescoord door Kevin Jacobs (8), Nemanja Kostic (5), Luka Groff (3), Bert Bisschop (2), Sergio Rola (2), Brian Meulders (1) en Robin Deroeck (1).

Kevin Jacobs had een groot aandeel in de zege maar in de absolute slotfase van de wedstrijd kwam hij ongelukkig neer en werd hij met een elleboogblessure afgevoerd naar het Sint Augustinus ziekenhuis. “Ik scoor de 21-22 op de rebound na een strafworp en val op mijn elleboog. Ik voelde meteen dat het ernstig was”, zegt Kevin Jacobs. “De elleboog was uit de kom, de pijn was niet te harden. In het ziekenhuis is onder narcose mijn elleboog opnieuw terug gezet. Het is een anticlimax na een sportief succes maar het feit dat Sasja de kwartfinales haalt, verdringt de ontgoocheling. Later op de week moet verder onderzoek uitwijzen hoe ernstig de blessure is. Als de ligamenten niet geraakt zijn, kan ik snel de draad opnieuw oppikken.”

“Het uitvallen van Kevin Jacobs is een opdoffer voor mijn jonge ploeg”, zegt Alex Jacobs, coach van Sasja en vader van Kevin Jacobs. ‘Ik hoop dat Kevins revalidatie goed verloopt maar we zullen het toch een tijdje zonder hem moeten doen. De wedstrijden voor de play-offs en de Challenge Cup gaan elkaar nu heel snel opvolgen en het is de vraag hoe mijn jonge ploeg dit drukke programma gaat verteren. Wij moeten het hebben van uitschieters. Wie met jonge spelers werkt, weet dat het een tijdje duurt vooraleer je kan spreken van een constante. Ik ben fier op het parcours dat mijn jongens hebben afgelegd in Europa. Los van het resultaat is de ervaring die je in dat soort competities opdoet onbetaalbaar.”

Dinsdag wordt er in Wenen geloot voor de kwartfinales van de Challenge Cup. De heenwedstrijden worden op 20 maart gespeeld. De terugwedstrijden op 27 maart.

Vandaag/zondag neemt Visé het in zijn achtste finale op tegen het Tsjechische Dukla Praag. Visé staat voor een schier onmogelijke opdracht nadat ze de heenwedstrijd met 38-27 verloren.