Georges Leekens verliest “een tweede vader” na overlijden Detremmerie
Foto: BELGA

De zelfdoding van Jean-Pierre Detremmerie komt voor Georges Leekens erg onverwacht. De twee werkten nauw samen toen Leekens trainer was van Excelsior Moeskroen tussen ‘95 en ‘97 en in 2003-2004.

“Het nieuws van zijn overlijden sloeg bij mij in als een bom. Ik ben zeer verbouwereerd. Dit is een groot verlies. Hij was twee keer mijn voorzitter en ik heb een heel mooie tijd met Moeskroen en natuurlijk ook met Jean-Pierre gehad”, reageerde hij zondagmorgen na een training bij Sporting Lokeren.

“Ik maakte de promotie met Moeskroen mee van tweede klasse naar eerste nationale (in 1996). We deden dat op overtuigende wijze. Een gegeven dat ze daar niet snel zullen vergeten. Daarna ging ik aan de slag bij de Rode Duivels”, haalt ‘Mac the Knife’ herinneringen op. “We verliezen een goede mens. Hij was voor mij als een tweede vader. Hij heeft de club Moeskroen gemaakt en laten uitgroeien tot een grote club.”

“Ook naar de bedrijvenwereld toe was Jean-Pierre een heel gekende man. Hij liet de streek daar opfleuren, stond er zeer hoog aangeschreven en had een gouden hart”, stelt Leekens. “Ik had de laatste tijd nog contact met hem. Ook toen ik in Tunesië zat, belden we elkaar nog wel eens. Deze ochtend kreeg ik het bericht dat hij overleden was. Ik had met hem een uitstekende verhouding. Jean-Pierre was een zeer aimabel man. Wij, en vooral heel de streek rond Moeskroen, gaan hem heel zeker missen.”

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan terecht op het gratis nummer 1813 en www.zelfmoord1813.be.