Bewolking als voorbereiding op regenachtige week
Foto: BELGA

Zondag is er veel bewolking met op enkele plaatsen kans op motregen. Maandag is het heel de dag zwaarbewolkt met van het noorden uit langdurig regen.

Zondag is er veel bewolking waaruit op enkele plaatsen wat motregen valt. Er waait een matige tot vrij krachtige, aan zee een harde zuidwestenwind met pieken van 50 tot 70 km/u. Maxima: 8 graden in de Ardennen en ongeveer 13 graden in de andere regio’s. Ook zondagavond en in de nacht op maandag blijft het zwaarbewolkt met kans op wat motregen. Het kwik daalt tot 5 graden in Hoog België en 9 graden elders.

Maandag is het de hele dag zwaarbewolkt met van het noorden uit langdurig regen. De zuidwestenwind waait eerst nog matig of vrij krachtig, maar neemt af in de loop van de namiddag. Maxima: 6 graden in de Ardennen en pakweg 10 graden op de meeste andere plaatsen.

Dinsdag is er eerst nog veel bewolking met regen. Later verschijnen er opklaringen maar ook enkele buien. Woensdag en donderdag komen nog enkele buien voor, afgewisseld door opklaringen. In de Ardennen gaat het om buien van natte sneeuw of sneeuw. Vrijdag en zaterdag blijft het vrijwel droog met af en toe zon. Overdag wordt het zowat 6 graden maar in de nacht/ochtend kan het op meerdere plaatsen licht vriezen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in