McLaren-Honda heeft de eerste foto's vrijgegeven van haar nieuwe wagen: de MP4-31.

2015 was een teleurstellend seizoen voor McLaren. De Britse renstal had hoge verwachtingen gezien de hernieuwde samenwerking met Honda maar het kwam van een kale reis terug.

De motor van Honda bleek niet krachtig genoeg te zijn en kende ook nog eens heel wat problemen op het vlak van de betrouwbaarheid. Het leidde tot heel wat frustraties bij zowel McLaren-baas Ron Dennis als het rijdersduo. vooral Fernando Alonso, die de overstap had gemaakt van Ferrari, werd meermaals geconfronteerd met de vraag of hij wel de juiste keuze had gemaakt door naar McLaren te gaan.

De Spanjaard probeerde te volharden door te stellen dat hij anders bij Ferrari in het beste geval voor een tweede plaats kon gaan, al was het bij McLaren-Honda het voorbije seizoen veel slechter. Alonso behaalde slechts elf punten en eindigde zelfs achter teamgenoot Jenson Button. McLaren-Honda wist dan weer in het kampioenschap bij de constructeurs enkel het zieltogende Manor F1 team achter zich te houden.

Wat 2016 betreft liggen de ambities duidelijk hoger. McLaren en Honda hebben alles in het werk gesteld om komend seizoen veel beter te doen. Alonso en Button blijven het rijdersduo en met Stoffel Vandoorne als reserverijder staat er een landgenoot te trappelen om mogelijk in 2017 het racezitje van Jenson Button over te nemen.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: