Het nieuwe speelgoed van F1-kampioen Lewis Hamilton
Mercedes F1 W07 Foto: Mercedes F1 team
Mercedes heeft de eerste foto's vrijgegeven van haar nieuwe wagen: de Mercedes F1 W07.

De voorbije dagen maakte Mercedes de fans en media al warm door onder meer een onboard video vrij te geven waarop Nico Rosberg met de Mercedes F1 W07 reed over het circuit van Silverstone. Mercedes liet gisteren reeds weten dat vandaag meer zou volgen.

Vandaag toonde het de eerste foto's van de Mercedes F1 W07, het nieuwe speelgoed van F1-wereldkampioen Lewis Hamilton en teamgenoot Nico Rosberg.

Mercedes domineerde de voorbije twee seizoenen in de Formule 1. Lewis Hamilton werd twee keer wereldkampioen terwijl teamgenoot Nico Rosberg telkens vice-kampioen werd. Met de F1 W07 hoopt Mercedes om ook in 2016 succesvol te zijn en haar wereldtitel te verdedigen. Ferrari scherpte haar ambities alvast aan en wil dit jaar met Mercedes de strijd aangaan om de titel. De Mercedes F1 W07 moet daarop het antwoord zijn.

Lewis Hamilton en Nico Rosberg vormen net als de voorbije jaren het rijdersduo. Hamilton wil daarbij voor een derde titel op rij gaan, daar waar Nico Rosberg komend seizoen wil tonen dat hij wel degelijk zijn Britse teamgenoot kan verslaan in de strijd om de titel. Tijdens de laatste races van het seizoen 2015 voerde de Duitser alvast de druk op door de laatste drie races van het seizoen op zijn naam te schrijven. Het leidde bij Hamilton alvast tot de nodige frustraties.

Benieuwd of dit opnieuw voor het nodige spektakel zal zorgen bij Mercedes. Met de F1 W07 en de krachtige Mercedes-motor worden ze echter als het 'te kloppen team' beschouwd. 

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: