De politie heeft een verdachte opgepakt voor de dodelijke schietpartij in het Amerikaanse Kalamazoo, in de staat Michigan.

Een automobilist heeft zaterdag vanuit zijn auto zeven personen doodgeschoten in de stad Kalamazoo, in de staat Michigan. Er zijn ook minstens drie gewonden gevallen. 'Het lijkt erop dat hij willekeurig mensen neerschiet', liet de politie weten. 'Het gaat om een blanke man van zo’n 50 jaar oud. Hij rijdt rond in een Chevrolet HHR.'

De man zou op verschillende plaatsen geschoten hebben. Er vielen vier doden aan een restaurant en twee bij een autohandel. Even werd gemeld dat een veertienjarig meisje, dat zwaargewond raakte bij de schietpartij aan het restaurant, ook overleden was, maar dat werd nadien weer ontkend.

Op het eerste gezicht was er geen verband tussen de plaatsen waar de schietpartijen plaatsvonden of de slachtoffers. Naar het motief van de dader is het voorlopig nog altijd gissen. Na een grote klopjacht wist de politie iemand op te pakken van wie men een 'sterk vermoeden' heeft dat het om de dader van de dodelijke raid gaat.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in