PROXIMUS LEAGUE. Cercle Brugge gelijk, Antwerp wint na late goals
Foto: Twitter

Leider Antwerp heeft na een 0 op 6 zaterdag weer aangeknoopt met winst in Virton. Na een moeilijke wedstrijd kwam de Great Old pas tien minuten voor tijd op voorsprong na een penalty van Dequevy. Cornet zette niet veel later de 0-2 op de borden na een kopgoal. Een slotoffensief van Virton leverde in blessuretijd nog de 1-2 op via een strafschop, maar daar bleef het bij. In het klassement vergroot Antwerp de voorsprong op Tubeke tot vijf punten. WS Brussel is nu tweede op drie punten na winst tegen Dessel. WS Brussel heeft wel één wedstrijd meer gespeeld.

Antwerp wist dat de trip naar het drassige veld van Virton lastig zou worden, maar de aanhoudende regen en wind maken het nog moeilijker, al gold dat voor de beide ploegen. De Great Old zocht in de eerste helft lang naar het gepaste gaatje, maar dat kon niet met de combinatie. Ook van ver kwam de voorsprong er maar niet. Een sterke Kudimbana moest bovendien tot twee keer toe wakker zijn op een poging van de thuisploeg. Weinig beterschap aan het begin van de tweede helft. Een kwartier voor tijd juichten de bezoekers wel, maar Dequevy zag zijn goal afgekeurd worden na buitenspel.

Een kwartier voor tijd ging de bal dan op de stip. Virtonspeler Romey had Dom een tik in het gezicht gegeven en moest van het veld met rood. Dequevy zette zich achter de bal en trof raak. Het feest brak even later helemaal los na de 0-2 van iet veel later brak het feest helemaal los nadat Cornet een corner binnenkopte. Het was nog even bibberen voor Antwerp na de late 1-2, maar daar bleef het bij.

Roeselare laat winst glippen

KSV Roeselare is er voor de tweede speeldag op rij niet in geslaagd te winnen. Op Schiervelde kwam het nochtans snel op voorsprong tegen de bezoekers uit Deinze, de nummer 14 in de stand, dankzij Sven De Rechter. Roeselare viel echter even snel met tien man, na rood voor Brouckaert op het kwartier.

Toch haalde de thuisploeg de rust met de nipte voorsprong, maar op het uur kwam Deinze langszij na een penalty van Mezine. Brouwers leek de thuisploeg echter de drie punten te bezorgen met de 2-1 twaalf minuten voor tijd, maar nota bene ex-speler Jamaique Vandamme zette de 2-2 eindstand op het bord. Roeselare blijft zo op een vijfde plaats hangen.

Brussels naar plaats twee

WS Brussel zette Tubeke onder druk na een 1-0 thuiszege tegen Dessel, de nummer 11 uit de stand. Fall scoorde het enige doelpunt nog voor het halfuur. In de stand doet Brussel voorlopig haasje-over met Tubize, al heeft Tubeke nog een wedstrijd achter de hand. WS Brussel heeft 48 punten, dat zijn er drie minder dan leider Antwerp.

Cercle blijft wisselvallig presteren, zondagnamiddag geraakte de Vereniging niet verder dan een 2-2 gelijkspel op bezoek bij rode lantaarn Coxyde. Ook Eupen heeft de remonte ingezet. De tweede zege op rij - deze keer ging Patro met 1-2 voor de bijl - levert in de stand de vijfde plaats (42 punten) op. Roeselare (42), Lommel (39) en Union (38) vervolledigen de top acht, belangrijk met het oog op de competitiehervorming die na dit seizoen doorgevoerd wordt. Seraing en Lierse volgen op de negende en tiende plaats op vier punten van de achtste stek van Union. In een onderling duel tussen beide ploegen gingen de Lierenaars zondag met 0-2 winnen in de Luikse stad.

Bekijk hier de voorlopige stand in de Proximus League!