Nu ook vechtpartij in asielcentrum Zwijndrecht
Foto: WAS

Amper één dag na de massale vechtpartij in het asielcentrum van Leopoldsburg is het nu ook tot een opstootje gekomen in het asielcentrum in Zwijndrecht. Dat meldt VTM. Eén persoon zou daarbij gewond zijn geraakt.

Volgens het Rode Kruis gaat het om een opstoot tussen niet-begeleide minderjarigen, vooral Afghanen. “De politie was snel ter plaatse en de gemoederen raakten snel weer bedaard”, zegt An Luyten van het Rode Kruis.

Rond 18.35 uur kreeg de politie volgens commissaris Werner Fabré een oproep binnen voor een vechtpartij in het asielcentrum Fort Sint-Marie. Twee ploegen uit Zwijndrecht gingen ter plaatse en kregen bijstand van vijf ploegen uit Antwerpen.

"Er zou een discussie ontstaan zijn tussen een viertal jongeren, mogelijk over problemen met een locker. Dat heeft geleid tot een schermutseling tussen een vijftiental minderjarigen", zegt Fabré. "Daarbij raakte één persoon lichtgewond, blijkbaar door een steen tegen het hoofd. Hij werd afgevoerd naar het Stuivenbergziekenhuis."

Het is volgens de commissaris niet meteen duidelijk wie de dader is. Mogelijk lagen taalproblemen mee aan de basis van het probleem. Ook zou de rust al erg snel zijn weergekeerd.