Merkel betaalde haar frieten zelf
Foto: rr

De beelden van Angela Merkel die in Brussel een pakje friet eet tijdens de Europese top, zijn intussen de hele wereld rond gegaan. Antonio del Vecchio, de uitbater van Frituur Maison Antoine deed voor de camera’s van VTM zijn verhaal over de bijzondere klant.

’Ze vertelden mij ‘the chancellor is coming’ en plots stond mevrouw Merkel voor mij’, zegt de frituuruitbater. Del Vecchio is nochtans wel wat gewoon. Zijn frituur staat in heel wat toeristische gidsen als ‘de beste frituur van Brussel’ en eerder kreeg hij ook al Europese leiders als Sarkozy, Hollande en Barroso over de vloer.

Volgens de frituuruitbater was Merkel zeer vriendelijk tijdens de bestelling: ‘Ik heb echt een gewone persoon voor mij gehad, geen president maar een sympathieke persoon die gewoon een pakje friet wou eten.’

Verrassend genoeg bestelde Merkel zélf frieten voor haar hele entourage. “Ze zei: ik moet 45 frieten hebben met een 40-tal sauzen en ze had het geld zelf bij haar”, vertelt del Vecchio, die verrast was dat Merkel hem zelf betaalde. Merkel koos voor een grote friet met andalouse-saus.

Bekijk meer video's van vtmnieuws op nieuws.vtm.be

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in