Wie een eerste blik werpt op de nieuwe Ferrari SF16-H merkt meteen een stijlbreuk op, het bodywork is gedeeltelijk wit en niet volledig rood. Wat minder opvalt is de beslissing van het team om de voorkant van de bolide iets korter te maken.
Volgens viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel, die met Kimi Raikkonen de bolide zal besturen, is er vooruitgang geboekt. "Het is een prachtige wagen, ons team heeft er hard aan gewerkt en ik denk dat we er sterker voor staan dan vorig seizoen. Ik heb echt het gevoel dat we op alle vlakken beter zijn geworden."

"Ik kan met zekerheid zeggen dat dit een sterke stap vooruit is. Ik kan niet wachten om ermee op de baan te gaan", vulde technisch directeur James Allison aan. Teambaas Mauricia Aarivabene maakte duidelijk wat wat de doelen voor dit seizoen zijn. "De concurrentie is sterk en heeft ongetwijfeld ook vooruitgang geboekt maar het doel is toch om met deze wagen het volledige seizoen mee te doen in de titelstrijd, ook al weten we dat dat niet makkelijk zal zijn." De volledige voorstelling van de nieuwe bolide was live te volgen op de website van de Italiaanse autobouwer.