Schepencollege schorst kleuterjuf preventief na klachten
Foto: Pauline Cantal

Het schepencollege van Machelen heeft een kleuterjuf preventief geschorst omdat er klachten tegen haar werden ingediend wegens grensoverschrijdend gedrag bij kleuters. Dat bevestigt Onderwijsschepen Hilde Anciaux (SP.A-Spirit-Groen). De betrokken juf ontkent alle schuld, maar aanvaardt vanwege de precaire situatie toch de schorsing.

“Wij hebben dat gedaan omdat wij denken dat het de beste oplossing is gedurende het onderzoek. En dit zowel voor de situatie in de school als voor de betrokken leerkracht”, aldus Anciaux, die verder geen commentaar kwijt wil op de situatie. “Het onderzoek loopt nog en wij willen ten alle prijzen de rust in de school - momenteel is het er iets rustiger - bewaren”, aldus de schepen.

Midden vorig jaar dienden twee - naar verluidt - ouders van allochtone afkomst een klacht in tegen de kleuterjuf wegens handtastelijkheden bij het verversen van luiers. Er zou volgens bepaalde media in de klachten ook sprake geweest zijn van het nemen van naaktfoto’s. Het parket van Halle-Vilvoorde seponeerde de klachten, maar onlangs werden twee nieuwe klachten ingediend tegen de juf. Dat onderzoek over deze klachten is volgens Anciaux nog lopende.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in