Geens laat seriedoder op uitstap gaan, ondanks negatieve adviezen
Foto: Photo News

De tot levenslang veroordeelde seriedoder Staf van Eyken (64) mag een dag de gevangenis verlaten om een bezoekje te brengen aan een klooster. Dat heeft minister van Justitie Koen Geens beslist, ondanks verschillende negatieve adviezen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws dinsdag.

Van Eyken, ook wel de vampier van Muizen genoemd omdat hij zijn slachtoffers tot bloedens toe beet, zit een levenslange gevangenisstraf uit voor de moord op drie vrouwen. Hij zit al 43 jaar in de cel, waarmee hij de langst gestrafte gevangene is in ons land.

Recentelijk schreef Van Eyken een brief aan de gevangenisdirectie met een verzoek tot een uitgaansvergunning. Volgens Het Laatste Nieuws kwam de vraag er niet omwille van juridische, familiale of sociale redenen, “maar om zich mens te kunnen voelen”.

De directie en het gevangeniswezen gaven een negatief advies, maar Geens zet wel het licht op groen. “Het gaat om een occasionele uitgaansvergunning. Alle wettelijke voorwaarden zijn voldaan”, zegt de woordvoerster van de minister in de krant.

De laatste keer dat Van Eyken een uitgaansvergunning kreeg, is al tien jaar geleden. In het verleden waren er nooit problemen.