Imposante Michael van Gerwen wint Dutch Darts Masters derde keer op rij
Foto: Photo News

‘s Werelds nummer een Michael van Gerwen heeft zondag in Venray voor de derde keer op rij het Dutch Darts Masters gewonnen. In de finale nam de 25-jarige Nederlander voor eigen publiek op imposante wijze met 6-2 de maat van de Noord-Ier Daryl Gurney (PDC-34).

Van Gerwen had nog geen kwartier nodig om brandhout te maken van Gurney. Hij wierp een gemiddelde van 112,26 per drie darts, was bij liefst 75 procent van zijn uitworpen succesvol, gooide zes 180’s en liet een 152 checkout bewonderen. In zijn halve finale tegen Mervyn King, ook 6-2, realiseerde Van Gerwen al een 170 maximum checkout. Gurney ontdeed zich in zijn halve finale met 5-1 van de Oostenrijker Mensur Suljovic (PDC-20).

“Dit voelt heel goed. Het is geweldig voor mij en voor het thuispubliek en in de finale heb ik echt goed gespeeld”, reageerde Van Gerwen. “Ik heb getoond dat ik de beste was in dit toernooi en ben erg tevreden over mijn prestatie. Ik heb nog een lang seizoen te gaan, maar ik wil deze lijn doortrekken en zoveel mogelijk titels winnen.”

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in