VIDEO. KV Mechelen wendt degradatiespook af tegen STVV
Foto: BELGA

KV Mechelen heeft het duel der middenmoters gewonnen op bezoek bij STVV. Dankzij een kopbaldoelpunt van Steven De Petter meteen na de rust en twee goals in het absolute slot pakte Mechelen de volle buit. STVV werkte de match af met tien man na een rode kaart voor Bagayoko. In de stand springt KVM over STVV naar plaats negen.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

STVV-trainer Chris O’Loughlin wijzigde zijn ploeg maar op één plaats in vergelijking met de gewonnen wedstrijd tegen Standard (1-2). Cristian Cuevas, tegen Standard gewisseld aan de rust, verdween uit de basis. Yaya Soumahoro kreeg zo nog eens een kans bij de Truienaars. Ook bij KV Mechelen één wissel in vergelijking met het gelijkspel tegen Anderlecht: El Messaoudi begon op de bank, Seth De Witte nam zijn plaats in de basis weer in.

Bekijk hier de opstellingen van beide ploegen!

Na een rustige openingsfase nam STVV het heft langzamerhand in eigen handen. De eerste kans kwam na tien minuten op naam van Liverpool-huurling Allan. Die trapte een corner verrassend rechtstreeks tegen de buitenkant van de paal. KV Mechelen schrok wakker, maar zette daar uiteindelijk weinig tegenover in de eerste helft.

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Sint-Truiden

KV Mechelen

Na een halfuur spelen eiste scheidsrechter Bram van Driessche echter een hoofdrol op. Hij legde de bal op de stip na een lichte fout op STVV-spits Proschwitz. Benito Raman kreeg zijn penalty echter niet voorbij specialist Jean-Francois Gillet, die eerder dit seizoen ook al Anderlecht frustreerde. Zeven minuten later had de bal ook op de stip gemoeten aan de overkant na een overduidelijke overtreding van Bagayoko op Verdier. Tot ieders verbazing kreeg Verdier echter een gele kaart voor een schwalbe en protest, Bagayoko ontsnapte aan zijn tweede gele kaart.

De Petter doet het

KV Mechelen voelde zich bekocht, maar liet het niet aan hun hart komen. Meteen na de rust klom het op 0-1 dankzij kapitein Steven De Petter. Die tikte een hoekschop van Matthys voorbij doelman Dutoit. STVV probeerde wel iets te doen aan de achterstand, maar werd niet echt geholpen door Mamadou Bagayoko. Die pakte vijf minuten voor tijd een terechte tweede gele kaart en mocht iets vroeger gaan douchen.

Toch waren de Kanaries nog niet uitgeteld. Een minuut voor het einde van de reguliere speeltijd leek Ono zelfs de 1-1 binnen te koppen, maar Gillet zweefde het leer knap uit zijn doel en bracht zo meteen een counter op gang. Een slecht georganiseerde Truiense verdediging kon Hanni niet meer van de 0-2 houden, in de toegevoegde tijd zette Claes zelfs de zware 0-3 cijfers op het bord. In de stand springt KV Mechelen over STVV naar plaats negen, het heeft nu 30 punten.

Herbeleef hier de wedstrijd fase per fase!

Opmerkelijk:

STVV heeft dit jaar een rampzalige thuisreputaties. De Kanaries konden nog maar viermaal vieren in eigen huis, de laatste driepunter dateert zelfs al van 1 november (1-0 tegen Standard).

Belangrijkste fases:

10’ - De thuisploeg steekt een eerste keer de neus aan het venster en dwingt een hoekschop af. Rodrigues neemt de corner laag naar de eerste paal. Verdier laat ‘m lopen maar dat had Gillet niet zo begrepen. Gelukkig voor het duo gaat de bal via de buitenkant van de paal buiten de lijnen.

18’ - De doelpuntenmaker van vorige week toont zich opnieuw. Hij is een tikje egoïstisch en gaat zelf z’n kans van even buiten de zestien. De poging van de Duitse spits zeilt slechts rakelings naast de kooi van Gillet.

30’ - GEMISTE PENALTY - Vitas gaat in de grote rechthoek in duel met Proschwitz. De spits draait terug, Vitas raakt hem vederlicht. Ref Van Driessche vindt het voldoende voor een strafschop. Raman eist de bal op. Gillet doet echter zijn reputatie van specialist alle eer aan en kiest de goeie hoek.

37’ - Verdier kapt zijn bewaker Bagayoko uit in de zestien. Zuivere strafschop, maar niet gefloten. Bagayoko ontsnapt tevens aan zijn tweede gele kaart. Mechelen mag zich benadeeld voelen. Bovendien krijgt Verdier nog geel voor protest.

52’ - GOAL - Dutoit moet zich nu toch gewonnen geven. De hoekschop wordt goed aangesneden door Matthys. Verdier verlengt even met de kruin en De Petter kan binnenlopen aan de tweede paal.

84’ - Bjelica levert een harde en lage voorzet af naar de eerste paal. Hanni probeert te deviëren maar raakt het leer niet.

85’ - ROOD- Exit Bagayoko. Hij raakt langs achter de enkels van Claes die eerder wegdraaide. Logisch tweede geel en dus rood.

89’ - GOAL - De boeken kunnen nu helemaal dicht. Counter Mechelen, twee tegen twee. Paulussen bedient Hanni die door de benen van Kotysch de driepunter veilig stelt.

90’ +2’ - GOAL - STVV gaat nog vol voor een wanhoops slotoffensief. Balverlies van Erichot op het middenveld en de dodelijke counter perfect afgewerkt door Claes in de korte hoek.