De Belgische shorttrackers hebben de wereldbekerfinale in Dordrecht besloten met de zevende plaats op de aflossing. In de B-finale van de laatste wedstrijd eindigde het kwartet als derde.

In de eindklassering bezet België de veertiende plek. De wereldbeker ging naar Canada, dat in de finale van Dordrecht werd gediskwalificeerd. Die Belgische positie klinkt bescheiden, maar houdt gezien het mondiale karakter van shorttrack en de leeftijd van de schaatsers een belofte in.

Gelegenheidscoach Wim De Deyne, die lang deel uitmaakte van de Nederlandse begeleidingsstaf, maar nu bondstrainer Pieter Gysel (met Stijn Desmet op Olympische Jeugdwinterspelen) verving, bevestigde dat het goed gaat. “Het is een project dat moet leiden tot een startplaats op de Olympische Spelen. Ze worden steeds sterker en beter.”

Net als in voorgaande races voerden Gert-Jan Goeminne, Jens Almey, Ward Pétré en Rino Vanhooren de eerste kilometers het veld aan. In de laatste vijftien kon het viertal het tempo niet meer volgen. Hongarije won de B-finale.

Hanne Desmet onderscheidde zich op de 500 meter met de 21e plaats. Bij de mannen werd Almey 23e, Goeminne 33e en Pétré 40e.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in