D’hoedt kan CrossCup nog winnen: “Wilde laten zien wie de baas is”
Foto: Vel

Jeroen D’hoedt heeft zondag in Rotselaar de zesde manche van de CrossCup op zijn naam geschreven. De 26-jarige Hallenaar sloeg een kloofje in de eerste ronde en liet de concurrentie niet meer terugkeren. “Ik wilde laten zien wie de baas is”, reageerde D’hoedt na de wedstrijd.

“Ik wist op voorhand dat mijn benen goed waren. Ik heb de afgelopen weken dan ook goed kunnen doortrainen. Alles begint in zijn plooi te vallen”, zegt D’hoedt, die na drie opeenvolgende zeges op zes punten staat van leider Isaac Kimeli in de stand van de CrossCup. “Ik weet niet of ik mezelf favoriet mag noemen. Ik mag niet rekenen en moet ervoor zorgen dat ik de komende manches win. Stiekem hoop ik op pech of een mindere dag van Isaac. Ik moet blijven winnen en dan zien we wel waar het schip strandt.”

Bij de vrouwen kwam Veerle Dejaeghere als tweede over de streep, op 16 seconden van de Britse laureate Kate Avery. “Ik wist dat Louise Carton vandaag niet ging meelopen. Dat zorgde vreemd genoeg voor meer stress”, reageerde Dejaeghere achteraf. “Ik ben heel snel gestart, omdat ik van bij het begin druk wilde zetten op de concurrentie.” In afwezigheid van CrossCup-leider Louise Carton kroonde de 42-jarige Dejaeghere zich tot Vlaams kampioene.

Er staan in de CrossCup nog twee manches op het programma, op 6 maart in Hannuit en op 13 maart in Wachtebeke. De slotwedstrijd geldt tevens als het Belgisch kampioenschap.