The Revenant is zondagavond op de Bafta Awards met de meeste prijzen aan de haal gegaan. Naast de Bafta voor beste film, kreeg hoofdrolspeler Leonardo DiCaprio de Bafta voor beste acteur en Alejandro González Iñárritu deze voor beste regisseur. De Bafta’s zijn de belangrijkste Britse filmprijzen en worden beschouwd als een indicator voor de Oscars.

In The Revenant moet Leonardo DiCaprio een lijdensweg afleggen in een prachtig sneeuwlandschap, gebaseerd op de straffe verhalen over Hugh Glass, een beverjager die in de 19de eeuw een aanval van een beer overwon.

De film van Alejandro González Iñárritu won niet alleen de Bafta’s voor beste film, beste acteur, en beste regisseur, maar werd ook als winnaar aangeduid in de categorieën beste geluid en beste cinematografie.

Mad Max: Fury Road kaapte in totaal vier Bafta’s weg, zij het in minder belangrijke categorieën zoals beste make-up, beste monteerwerk, beste aankleding en beste productie.

Brie Larson werd voor haar vertolking in Room verkozen tot beste actrice in een hoofdrol. Kate Winslet kreeg de Bafta voor beste vrouwelijke bijrol voor haar vertolking in Steve Jobs, Mark Rylance die voor beste mannelijke bijrol voor zijn bijdrage aan Bridge of Spies.

Andere belangrijke Bafta’s gingen naar The Hateful Eight (originele muziek), Brooklyn (beste Britse film), Amy (beste documentaire), Star Wars: the Force awakens (beste visuele effecten), Spotlight (origineel scenario), Wild Tales (beste niet-Engelstalige film) en Inside Out (beste animatiefilm).