Fin Robin Hull houdt Luca Brecel van toernooizege World Snooker Shoot-Out
Foto: Photo News

Luca Brecel (WS-28) heeft zondag in het Engelse Reading net naast de toernooizege gegrepen in het World Snooker Shoot-out. In de finale moest de 20-jarige Limburger met 50-36 de duimen leggen voor de 41-jarige Fin Robin Hull (WS-56).

Op weg naar de finale schakelde Brecel zondagavond de Engelsman Rod Lawler (WS-51), met 27-18, en de Noord-Ier Joe Swail (WS-53), met 38-34, uit. Hull ontdeed zich in zijn halve finale met 62-41 van de Welshman Mark Williams (WS-14).

In de finale nam Hull de beste start. De Fin potte 29 punten weg, maar zag wit dan in de pocket verdwijnen. Brecel kon niet profiteren en Hull nam een 43-7 voorsprong. Met nog twee minuten te spelen miste hij echter een cruciale rode bal. Brecel zag zijn kans en potte vliegensvlug 29 punten weg, maar miste dan met nog dertig seconden op de klok een vrij eenvoudige rode bal, die hem alsnog zijn eerste toernooizege bij de profs had kunnen opleveren. “Naar één frame spelen en met een tijdklok is een beetje een loterij en zeker op het einde van een frame. Het is een raar spelletje”, reageerde Brecel gelaten.

Voor Brecel was het de tweede finale op acht dagen tijd. Vorige week moest hij in het German Masters in Berlijn de titel met 9-5 aan Martin Gould (WS-15) laten.

Het Shoot-Out toernooi wordt gespeeld naar één frame, dat maximum tien minuten mag duren. Hull volgt op de erelijst de Welshman Michael White op. Hij houdt aan de zege 32.000 pond (41.000 euro) over. Brecel mocht 16.000 pond op zak steken. Voor de Order of Merit heeft dat geen gevolgen. Het Shoot-out is geen rankingtoernooi.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in