‘Wallonië zal aandeel in Brussels Airlines verkopen’
Foto: BELGA

Wanneer de Duitse luchtvaartgroep Lufthansa besluit om Brussels Airlines volledig over te nemen, zal Wallonië zijn aandeel in de luchtvaartmaatschappij verkopen, zo stelt Waals minister van Economie Jean-Claude Marcourt (PS).

Lufthansa, het Duitse moederbedrijf van Brussels Airlines, heeft momenteel 45 procent van de aandelen in handen, maar bekijkt de mogelijkheid om het bedrijf volledig over te nemen, zo raakte eerder deze maand bekend.

Wanneer dat gebeurt, is het Waalse gewest van plan om zijn aandeel te verkopen, zei Waals minister van Economie Jean-Claude Marcourt (PS) zondag op RTL-TVI. ‘Wij hebben op lange termijn geen enkele reden om deel uit te maken van het bedrijf’, aldus Marcourt die stelt dat het bedrijf ‘fundamenteel een Vlaams bedrijf is geworden’.

Het Waalse gewest investeerde vijftien miljoen euro in de luchtvaartmaatschappij, na het faillissement van Sabena, ‘in de eerste plaats om de tewerkstelling te garanderen’, aldus Marcourt.

Bij het personeel heerst onrust over de plannen van Lufthansa omdat wordt gefluisterd dat de Duitsers van Brussels Airlines een lagekostenmaatschappij willen maken, en daarbij wordt gevreesd voor de werkgelegenheid en slechtere loon- en arbeidsvoorwaarden voor het personeel.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in