VIDEO. Standard bijt tanden stuk op Sterk Westerlo
Foto: Isosport

Westerlo leeft weer helemaal na een 2-0 overwinning tegen Standard. Na afloop was trainer Bob Peeters bijzonder uitgelaten, zijn ploeg pakte in de laatste vijf wedstrijden namelijk 10 op 15 en geeft door deze knappe reeks de rode lantaarn door aan Moeskroen. Standard blijft achter met lege handen, het wordt moeilijk om alsnog Play-off 1 te halen.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Bij Westerlo kon Bob Peeters opnieuw een beroep doen aan Lecomte, die terugkeerde in de basis na een blessure. Bij Standard moesten Boschillia en Edmilson tevreden zijn met een plaats op de bank, die laatste had last van een lichte kuitblessure. Daardoor begonnen Tetteh en Badibanga aan de wedstrijd.

Bekijk hier de opstellingen van beide ploegen!

De eerste helft was er één om bijzonder snel te vergeten. Tetteh kwam dan wel bijzonder dicht bij de voorsprong na een kwartier spelen, maar de Ghanees raakte in twee tijden niet voorbij Westel-goalie Van Langendonck. Het was zowat de enige echte kans in de eerste helft, een 0-0 halfweg was dan ook de meest logische tussenstand na een rommelige eerste helft.

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Westerlo

Standard

Na de koffie liep het echter heel wat beter, vooral dan voor de thuisploeg. Van Langendonck bewees al na één minuut spelen dat hij sterk stond te spelen, opnieuw stuitte Tetteh op de boomlange doelamn na een voorzet van Dossevi. Westerlo liet zich echter niet van de wijs brengen, en bouwde rustig verder. Acht minuten ver in de tweede helft was het dan ook prijs voor de thuisploeg, Apau stuurde De Ceulaer diep, de nummer tien twijfelde niet en knalde de bal zonder nadenken binnen in de linkerhoek.

Fopduik

De Westelse druk was nog niet gaan liggen, drie minuten later versierde een sluwe Gounongbe een onterechte penalty na een fopduik. De topschutter zette de elfmeter zelf om, goed voor de 2-0 en zijn twaalfde doelpunt van het seizoen. Standard voelde zich bekocht, dat werd er niet beter op toen ref Dierick aan de overkant niet floot voor penalty na hands van Mustoe. Yannick Ferrera probeerde nog de bakens te verzetten door de inbreng van Edmilson, maar de aansluitingstreffer kwam er niet meer.

Westerlo springt voor het eerst sinds langs weg van de laatste plaats, het heeft nu drie punten meer dan Moeskroen en één meer dan OHL. Voor Standard breken er nog 4 belangrijke wedstrijden aan, de Rouches staan achtste op vier punten van een Play-off 1 plaats.

Herbeleef hier de wedstrijd fase per fase!

Opmerkelijk:

De wedstrijd begon met een minuut stilte voor Dominique D’Onofrio, ex-trainer en jeugdcoördinator bij Standard. Toch opvallend, D’Onofrio werd uitgejouwd toen Standard vice-kampioen werd in 2011.

Belangrijkste fases:

13’ - De eerste echt grote kans komt op naam van Tetteh, maar de aanvaller geraakt niet voorbij Van Langendonck. Hij wordt diep gestuurd door Dossevi, maar wijkt niet iets te fel uit om nog gevaarlijk te kunnen afdrukken. Ook in de herneming kan hij de Westelse goalie niet verslaan.

45’ - Dossevi probeert er snel uit te komen, maar temporiseert dan te veel. Op rechts sluit Goreux aan en na veel vijven en zessen volgt er toch nog een voorzet, waar niemand bij kan. Typerende actie voor deze eerste helft.

46’ - We voetballen amper opnieuw, en daar is de eerste kans al. Dossevi met een prima voorzet die Schuermans niet weggewerkt krijgt. Tetteh staat aan de tweede paal en hij dwingt Van Langendonck tot een prima parade. De daaropvolgende hoekschop wordt door Kosanovic over gekopt.

53’ - GOAL - Het Kuipje ontploft want Benji De Ceulaer (alweer hij) opent de score! Apau met de diepe bal en de Limburger loopt makkelijk weg van belager Scholz. Oog in oog met Hubert geeft de aanvaller hem het nakijken!

56’ - GOAL - Ai ai ai Standard! Op amper 3 minuten tijd staat het opeens 2-0. Deze keer is het Gounongbe die de netten doet trillen. Na een licht gefloten strafschop twijfelt de topschutter van Westerlo geen seconde.