Belgen spelen geen rol van betekenis op tweede dag Olympische Jeugdwinterspelen
IJshockeyster Chinouk Van Calster Foto: dvg

De Belgen speelden zondag geen rol van betekenis op de tweede dag van de Olympische Jeugdwinterspelen in het Noorse Lillehammer. De beste Belg was shorttracker Stijn Desmet, die zevende werd op de 1.000 meter. Hij was slechts 51e honderdsten te traag voor een overwinning in de B-finale en dus een zesde plaats. Het goud was voor de Zuid-Koreaan Hwang Daeheon. Desmet komt ook nog in actie op de 500 meter.

IJshockeyster Chinouk Van Calster kwam één punt te kort om zich te plaatsen voor de finale van de individuele proeven, de zogenaamde Skill Challenge. De 15-jarige Van Calster eindigde met 11 punten op de negende plaats. Ze werd 9e in de snelheidsproef, 12e in het precisieschieten, 13e in de schaatsbehendigheid, 11e in de schietoefening (snelheid), 1e in de pasprecisie en 5e bij de puckcontrole. De finale met acht vindt dinsdag plaats.

In het snowboarden werd Stef Vandeweyer 13e in de halfpipe. Met een score van 48.25 (2e run) eindigde de 16-jarige Vandeweyer ver achter de Amerikaanse winnaar Jake Pates (93.00). Vrijdag staat de slopestyle op het programma.

Alpineskiër Sam Maes, die vrijdag nog de Belgische vlag mocht dragen op de openingsceremonie, eindigde zondagochtend 30e in de combiné (22e in Super-G , 30e en laatste in de slalom). De 17-jarige Maes eindigde op 25.03 seconden van de Amerikaanse winnaar River Radamus. Hij komt nog in actie in de reuzenslalom en de slalom.

In de biatlon stond zondag de sprint op het programma. De 16-jarige Tim De Ridder legde de 7,5 kilometer af in 26:11.4 (6 schietfouten) en eindigde daarmee 48e op 7:09.9 van de Franse winnaar Emilien Claude. De Ridder skiet ook nog de achtervolging.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in