Fedi blijft voorop in Trofeo Laigueglia
Foto: Photo News

Andrea Fedi heeft de Trofeo Laigueglia (Ita/1.1) op zijn palmares gebracht. De 24-jarige renner van Southeast ontsnapte uit een kopgroepje op twee kilometer van de finish en bleef voorop. Hij haalde het voor Sonny Colbrelli en Grega Bole.

Wielrennen op Sportwereld.be

Nicola Gaffurini, Genki Yamamoto en Danilo Celano tekenden voor de vroege vlucht na zo’n 25 kilometer. Hun voorsprong liep snel op tot acht minuten en pas toen enkele ploegen de handen in elkaar sloegen, zakte de bonus van de vluchters naar twee minuten op 70 kilometer van de finish.

Het was Gaffurni die als laatste door het peloton werd bijgehaald. Het sein voor Zardini en Latour om in de aanval te gaan, maar ook zij werden weer ingerekend op 20 km van de finish. De beklimming van de Colla Micheri zorgde ervoor dat het peloton verder uitdunde en uiteindelijk kregen we een kopgroep met 10 renners. Ze bleven voorop en het was Fedi die op de laatste helling van de dag, op zo’n 3 km van de finish in Laigueglia, z’n aanval plaatste en voorop bleef, goed voor zijn eerste profzege. Hij volgt op de erelijst Davide Cimolai op.