Onhoudbare Van Aert wint ook in Eeklo: “Heb het niet laat gemaakt”
Foto: BELGA

Wout van Aert (Crelan-Vastgoedservice) heeft zondag de veldrit in Eeklo gewonnen. De wereldkampioen haalde het afgescheiden van Toon Aerts en Michael Vanthourenhout. Sven Nys werd zevende.

Veldrijden op Sportwereld.be

Het waren Wout van Aert, Tim Merlier, Michael Vanthourenhout en Toon Aerts die de finale kleurden. Tim Merlier viel voorin op twee ronden van het einde weg met een lekke band zodat er nog drie kanshebbers over bleven voor de eindzege. Toen Michael Vanthourenhout een foutje maakte, zag Wout van Aert zijn kans schoon om alleen aan te gaan. De wereldkampioen kwam niet meer in de problemen en boekte zo, na een korte solo, zijn eerste zege dit seizoen in de regenboogtrui.

“Het was een zware en lastige cross”, stelde Wout van Aert. ,”Het parcours lag er door de regenval heel drassig bij. De benen voelden niet zo goed aan maar daar zat de slotshow van de Superprestige voor niets tussen want laat is het zeker niet geworden bij mij. Het deed deugd eens te winnen in mijn regenboogtrui. Het seizoen loopt nu echt wel naar zijn einde toe. In principe rijd ik nog twee wedstrijden. Die van volgende week zondag in Oostmalle en dan nog de Masterscross in Waregem. Misschien start ik zaterdag nog in Lebbeke maar dat is nog niet zeker.”

Eerder op de dag was, net als vorig jaar, Sanne Cant de sterkste bij de dames elite. Zij was sneller dan Jolien Verschueren en Loes Sels. Bij de juniores ging de zege naar Florian Vermeersch. Anton Ferdinande was de sterkste bij de nieuwelingen.