D’hoedt en Britse Avery pakken zege in CrossCup
Foto: BELGA

Jeroen D’hoedt en de Britse Kate Avery hebben zondag in Rotselaar de zesde manche van de CrossCup op hun naam geschreven.

D’hoedt haalde het na een wedstrijd over 9.700 meter in 28:02 voor Steven Casteele (tweede op 19 seconden) en Dries Basemans (derde op 24 seconden). Kim Ruell viel net naast het podium.

Met Dame Tasama ontbrak de winnaar van de laatste CrossCupmanches in Hannuit en Brussel. Isaac Kimeli, leider in de CrossCup, had een offday en werd pas zevende.

Kate Avery was na een race over 6.200 meter de snelste in 20:18. Zij won, in afwezigheid van CrossCupleider Louise Carton, makkelijk voor Veerle Dejaeghere (tweede op 16 seconden) en haar landgenote Jennifer Nesbitt (derde op 24 seconden). Imana Truyers en Julie Van De Velde maakten de top vijf vol.

Casteele en Dejaeghere, die Carton aflost aan de leiding van de CrossCup, mogen zich meteen ook Vlaams kampioen noemen aangezien de wedstrijd ook meetelde als Vlaams kampioenschap. D’hoedt kwam niet in aanmerking omdat hij voor een club (CABW) uit de Franstalige liga uitkomt.

Er staan in de CrossCup nog twee manches op het programma, op 6 maart in Hannuit en op 13 maart in Wachtebeke. De slotwedstrijd geldt tevens als Belgisch kampioenschap.