Slobodan Santrac, een legende uit de Joegoslavische voetbalwereld, is zaterdag gestorven aan een hartaanval. De ex-spits werd 69 jaar en scoorde in zijn carrière 218 doelpunten in de Joegoslavische eerste klasse. Na zijn loopbaan als speler was hij ook nog trainer van onder andere Macedonië en Saoedi-Arabië.

Santrac begon zijn professionele carrière in 1965 bij OFK Beograd, dat tegenwoordig in de Servische competitie voetbalt. Zijn tijd bij Beograd was ook meteen zijn beste periode als speler. In 244 wedstrijden trof de kleine spits in totaal 169 keer raak. Nadat hij de club in 1974 verliet, speelde hij even voor de Zwitserse Grasshoppers om dan in 1976 terug te keren naar Beograd. Daarna was de aanvaller ook nog actief voor Partizan Belgrado en Galenika Zemun om dan in 1983 een punt te zetten achter zijn loopbaan als speler.

Santrac deed in de Joegoslavische competitie 218 keer de netten trillen, een record dat nog steeds standhoudt. Zijn passage bij de nationale ploeg is minder indrukwekkend, Santrac speelde slechts acht wedstrijden voor Joegoslavië. Als international kon hij maar een keer scoren.

In 1994 begon zijn carrière als trainer bij de nationale ploeg van Joegoslavië. Vervolgens was Santrac ook trainer van Saoedi-Arabië en Macedonië. De man coachte ook een resem Chinese clubs, zo was hij trainer van Shandong Luneng, Changsha Ginde, Qingdao Jonoon en Shaanxi Renhe.