Michael Schumacher en Willi Weber Foto: Facebook
Volgens Willi Weber, de voormalige manager van Michael Schumacher, willen zijn fans te midden van alle geruchten een eerlijke update over de toestand van hun idool.

Sinds Schumacher ruim twee jaar geleden een zwaar ski-ongeval kende duiken er geregeld geruchten op over de medische toestand van de Duitse F1-legende. Toen die nog in coma lag waren er geregeld geruchten dat hij uit zijn coma ontwaakt was, en nadat de Duitser ook daadwerkelijk uit zijn coma ontwaakt was, werd er volop gespeculeerd over diens revalidatieproces. 

Volgens  Willi Weber, die van 1988 tot en met 2010 de manager van Schumacher was, ligt de bron van al die speculaties vooral in het feit dat Sabine Kehm en de familie van Schumacher niet met nieuws over de medische toestand van Schumacher komen. Kehm is de huidige manager en woordvoerder van Schumacher. Ze reageert zelden op geruchten over haar cliënt, en ook medische updates over de Duitser zijn op één hand te tellen.

"Ik denk dat de fans van Michael zeer blij zouden zijn indien ze een eerlijk antwoord over zijn toestand krijgen," aldus Willi Weber tegenover het Duitse blad 'Gala'. "Het zou de mensen waarmee Schumacher jarenlang gewerkt heeft ook helpen om beter ermee om te gaan."

Rond Kerstmis zorgde Willi Weber nog voor de nodige commotie door te stellen dat hij van de familie van Michael Schumacher geen toestemming kreeg om hem te bezoeken. Het was ook rond die periode dat Sabine Kehm ontkende dat Schumacher mits de nodige hulp opnieuw kon stappen.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: