Zaterdag was de agenda van het All-Star Weekend gevuld met tal van indrukwekkende evenementen. Tijdens de 3-Point Contest won Klay Thompson verrassend van ploegmaat Steph Curry. In de Slam Dunk Contest was Zach Lavine dan weer goed voor een aantal adembenemende dunks.

De arena in Toronto waar het All-Star Weekend dit jaar plaatsvindt was goed gevuld voor de jaarlijkse 3-point contest. Dat is een wedstrijd waar de beste scherpschutters van de NBA het tegen elkaar opnemen. Zoals verwacht was de finale van dit evenement een clash tussen Klay Thompson en regerend MVP Steph Curry. Verrassend delfde favoriet Steph Curry het onderspit tegen ploegmaat Klay Thompson die 27 punten scoorde wat een hoge score is.

Zaterdag vond ook een van de populairste en meest beruchte evenementen van het All-Star Weekend plaats. In de Slam Dunk Contest ging het tussen Zach Lavine van de Minnesota Timberwolves en Aaron Gordon van de Orlando Magic. Gordon deed een aantal dunks die nog nooit eerder werden uitgevoerd maar uiteindelijk koos de jury toch voor de 20-jarige Zach Lavine. De shooting-guard overtrof zichzelf en liet opnieuw zien dat hij een van de grootste atleten in de NBA is. De Amerikaan won vorig jaar ook al de titel van beste dunker. Hij neemt daarmee plaats in het rijtje van legendes zoals Michael Jordan en Jason Richardson die de Slam Dunk Contest ook al twee keer na elkaar op hun naam schreven.

De Skills Challenge, een wedstrijd waar op zoek wordt gegaan naar de meest technische speler, ging dit jaar naar Kar-Anthony Towns van de Minnesota Timberwolves. Het is een van de weinige keren dat een center de Skills Challenge kon winnen. De 20-jarige Towns won in de finale van spelverdeler Isaiah Thomas.

Vrijdag werd het All-Star Weekend in Toronto afgetrapt met de Rising Stars Challenge. Dat is een wedstrijd waar twee teams bestaande uit spelers die niet langer dan twee seizoenen in de NBA spelen elkaar het vuur aan de schenen leggen.

Zondagavond is het tijd voor het grote evenement, de All-Star Game. Daar nemen de beste spelers uit het oosten van de VS het op tegen de elite van het westen. Vijfvoudig NBA-kampioen Kobe Bryant zal dit jaar de laatste keer deelnemen aan de All-Star Game, de 37-jarige Bryant hoopt om in zijn achttiende All-Star Game nogmaals te kunnen schitteren.