Fout manoeuvre op kruispunt loopt fataal af voor moeder
Foto: jod
Een 31-jarige moeder van twee kinderen is in de nacht van zaterdag om het leven gekomen bij een zwaar ongeval in de Heernislaan in Gent. Haar auto werd gegrepen door een ander voertuig dat uit de tegenovergestelde richting kwam.

Volgens de eerste berichten zou de tegenligger daarbij door het rood gereden zijn, maar dat kan het parket nog niet bevestigen. De vrouw beging zelf ook een fout, want op die plaats is links afslaan verboden. Haar kinderen, die ook in de auto zaten, bleven ongedeerd.

Het ongeval gebeurde op het kruispunt van de Heernislaan (R40) met de Forelstraat. De 31-jarige Bulgaarse vrouw, die haar twee kinderen van 10 en 11 in de auto had, wilde omstreeks 2 uur van de Heernislaan linksaf de Forelstraat indraaien in haar Opel. Ze kwam uit de richting Dampoort gereden. Op die plaats is er een verbod om linksaf te slaan, net omdat er al vaker zware ongevallen op het kruispunt gebeurden.

Drie jongeren tussen 22 en 23 jaar oud in een Seat, kwamen uit de tegenovergestelde richting. Ze zouden door het rood gereden hebben, maar het parket kan dat niet bevestigen. 'Op dit moment staat alleen vast dat het licht op het kruispunt al enkele seconden op oranje stond. Het is niet duidelijk of het licht al effectief op rood gesprongen was', klinkt het in een mededeling van het parket. Ook is niet duidelijk of de bestuurder van de Seat te snel reed.

Geen gordel

Wat volgde was een loodzware klap. Beide auto's werden weggeslingerd. De 31-jarige vrouw droeg geen gordel, ze werd uit de auto geslingerd. De kinderen bleven ongedeerd. De hulpdiensten probeerden de vrouw nog te reanimeren, maar ze overleed aan haar verwondingen. Over de verwondingen van de inzittenden van de Seat is nog geen duidelijkheid, ook hier droeg geen van de inzittenden een veiligheidsgordel. Vast staat wel dat ze niet onder invloed van alcohol of drugs reden. Het parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse, de stadsring was uren afgesloten op de plaats van het ongeval.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in