Groepsaankoop helft duurder dan afgesproken
Foto: afp
Het blijft oppassen met groepsaankopen voor goedkope energie. Een wakkere burger ontdekte dat de winnende energieleverancier de duizenden deelnemers een veel duurder tarief aanrekende. ‘Per vergissing’, zegt Lampiris, dat de fout al heeft aangepast.

Dat schrijft Het Nieuwsblad. De groepsaankoop energie van de provincie Antwerpen geldt als een van de grootste van het land. De tienduizenden deelnemers zouden op jaarbasis enkele honderden euro’s goedkoper af zijn, klonk het.

Maar een wakkere burger ontdekte vorige week dat energieleverancier Lampiris – die samen met concurrent Eni de jongste groepsaankoop won – de deelnemers een veel duurder tarief aanrekende dan was onderhandeld.

‘Voor gas werd een tarief aangerekend dat de helft duurder was dan overeengekomen, zo ontdekte een van de deelnemers’, zegt het kabinet van Inga Verhaert (SP.A), de bevoegde gedeputeerde van de provincie Antwerpen.

Er volgden enkele boze telefoontjes, waarna Lampiris de boel rechtzette. Volgens de energieleverancier gaat het om een ‘manuele vergissing.’ ‘We hebben alle betrokken klanten daarvan vorige week op de hoogte gebracht’, zegt Tom Van de Cruys, CEO van Lampiris. Volgens hem bedraagt de vergissing in geld een tiental euro’s per klant. ‘Bij de volgende voorschotfactuur zetten we dit recht.’

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in