De stad Christchurch, op het zuidelijke eiland van Nieuw-Zeeland, kreeg opnieuw een aardbeving te verduren. De schade door de aardbeving bleef wel beperkt in de stad waar in 2011 bij een aardbeving nog 185 mensen omkwamen.

Dat meldt Radio New Zealand. De beving met een magnitude van 5.7 op de schaal van Richtervond plaats om 13.13 uur plaatselijke tijd (01.13 uur Belgische tijd), op 15 kilometer van de stad en op een diepte van 15 kilometer, aldus Geonet. Ze was voelbaar tussen Auckland op het noordelijke eiland en Dunedin op het zuidelijke eiland.

Door de beving stortte een klif in de oceaan. Enkele mensen raakten lichtgewond, maar de schade bleef over het algemeen beperkt. Volgens burgemeester van Christchurch Lianne Dalziel zijn alle belangrijke wegen in de stad gespaard gebleven, maar zijn hier en daar wel waterleidingen gesprongen. Ze prees de nieuwe infrastructuur in de stad, die ervoor gezorgd heeft dat de schade beperkt bleef. Een zeshonderdtal gezinnen zat door de aardbeving zonder stroom.

Bij een aardbeving met een magnitude van 6.3 kwamen op 22 februari nog 185 mensen om het leven in Christchurch, en raakte de stad zwaar beschadigd.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in