‘Mia’ opnieuw beste Belgische nummer bij Studio Brussel
Foto: r.r.

Het liedje ‘Mia’ van Gorki (destijds nog Gorky), de groep van overleden zanger-muzikant Luc De Vos, is door de luisteraars van Studio Brussel opnieuw verkozen tot het beste Belgische nummer. De radiozender zond vrijdag de lijst met de honderd beste Belgische nummers uit als orgelpunt van De Week van Eigen Kweek.

Het is het tweede jaar op rij dat ‘Mia’ bovenaan de lijst prijkt. ‘Instant Street’ van dEUS eindigt op plaats twee, voor ‘My Heroics, Part One’ van Absynthe Minded op plaats drie. ‘Champagne’ van Millionaire, ‘Suds & Soda’ van dEUS, ‘Housewife’ van Daan, ‘Can’t Live In A Living Room’ van Red Zebra, ‘Bunker’ van Balthazar, ‘Synrise’ van Goose en ‘Strange Entity’ van Oscar & The Wolf vervolledigen de top 10.

Tijdens De Week van Eigen Kweek draaide Studio Brussel alleen Belgische muziek. De luisteraars konden voor hun “100 van Eigen Kweek” stemmen. dEUS telt zeven nummers in de lijst en is daarmee de populairste Belgische band. Behalve ‘Instant Street’ halen ook ‘Suds & Soda’ (5), ‘Nothing Really Ends’ (17), ‘Roses’ (25), ‘Hotellounge’ (50), ‘Little Arithmetics’ (70) en ‘The Architect’ (99) de lijst.

Op plaats 100 ten slotte staat de jonge Belgische metalband Miava met ‘Every Heart Is A Beating Piece Of Shit’. De luisteraars stemden massaal voor de groep, als eerbetoon aan de 24-jarige drummer van de band die om het leven kwam bij een verkeersongeval in Lichtervelde.