RECEPT. Gegrilde mais-quinoasalade met mango en avocado
Een recept van Jamie Oliver, dat eerder in De Standaard Magazine verscheen. Oorspronkelijk met bacon, al kan het ook perfect zonder, vinden wij.

Ingrediënten (voor vier personen):

250 g witte, zwarte of rode quinoa
1 kleine rijpe mango
1 rijpe avocado
300 g rijpe tomaten in verschillende kleuren
2 limoenen
Extra vergine olijfolie
2 maiskolven
2 tenen knoflook
1 verse rode peper
Olijfolie
20 g feta
½ bosje verse koriander of munt (15 g)

Bereiding:

1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat goed uitlekken.

2. Schil de mango en avocado, verwijder de pitten en snijd ze samen met de tomaten in stukjes. Hussel ze in een grote kom met de geraspte schil en het sap van de limoen, 2 eetlepels olijfolie en een snufje zeezout en zwarte peper door elkaar. Laat ze marineren, terwijl je de maïskolven in een hete grillpan roostert tot ze rondom mooi geroosterd zijn. Rits de maiskorrels voorzichtig van de kolf.

3. Pel de tenen knoflook, snijd ze samen met de rode peper (eventueel zonder zaadjes) in dunne plakjes, zet ze met 1 theelepel olijfolie in een kleine koekenpan op matig vuur en blijf regelmatig roeren tot ze licht goudbruin zijn. Kieper ze bij de gemarineerde groenten in de kom, doe er de quinoa en maïskorrels bij, hussel alles goed door elkaar en voeg naar smaak peper en zout toe.

4. Verdeel de salade over de borden, strooi er de gekruimelde feta en de koriander- of muntblaadjes over, en serveer.